Olvasóink küldték

Füszeres sült hal

Mustáros borsos fűszeres sült hal

Hozzávalók: 6 db tenyeres méretű keszeg, kárász vagy, vegyesen.
Fűszerek: só, bors, mustár, fokhagyma, pirospaprika, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A beirdalt besózott és fokhagymával bekent halat félre tesszük pihenni kb. 1/2 órát.

Összekeverjük a mustárt, a borsot és a maradék fokhagymát. Ezután a pihentetett hal mindkét oldalát bekenjük ezzel a páccal. Ezt követően az összekevert liszt zsemlemorzsa és pirospaprika keverékében megforgatjuk. Forró olajban arany barnára sütjük. Az olajból való kiszedéskor a tálra kenyeret teszünk és erre szedjük ki a halat. Kevés vízben áztatott fokhagymával vékonyan meglocsoljuk.

Herczeg Erzsi


fszeres_hal

Bakonyi brokkoli

"Szevasz ! Mivel horgászni, fotózni nem érek rá - enni viszont muszáj - küldök egy sk. receptet. Jó étvágyat." - írta szűkszavú barátom.
Persze megint gombás, megint bakonyi és megint nagyon finom, - Helyes Zolitól.

Bakonyi gombakrém

gomba120.jpgAzt mondja, hogy nem szeret szerepelni. „Megcsinálom, de ne írd ki a nevem.” Azért csak kiírtuk és bárki nézheti a Galériában képeit a bakonyi lepkékről, bogarakról, no és persze a bakonyi gombákról. „ Szasz! Itt egy recept, de csak neked.” Én azért ezt a receptet suttyomban Séfünknek megküldtem. Elkészítette, megkóstolta, lefényképezte és válaszleveléből kitűnőleg még sokszor el fogja készíteni. Mit gondolnak , milyen receptről van szó?

Biz' nem könnyű kitalálni, gombásról!

Ecetes rántott hal

talalva.jpg

Az olvasói receptek közül elsőnek egy kedves, helyi horgásztársunk téli kedvenc csemegéjének az elkészítési módját szeretném Önök elé tárni. Igazából nem is az elkészítési módban van a különlegessége ennek az ételnek, inkább a hozzá felhasznált hal, ami jelentőséggel bír. Gondoljanak bele, hogy akár mínusz fokokban is ott állni a Rába partján és arra várni, hogy adjon valamit a víz. Úgy gondolom, ennél a csemegénél ez az, amit az ember igazán értékel. Most következzen a recept, amit - bár elkészíteni nem állt még módomban-, de a kóstolás élvezetéből kiindulva melegen, pardon, inkább hidegen ajánlhatok bárkinek. (Farkas)

Zöldséggel töltött palacsinta rántva

recept2.jpg

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.