Füszeres sült hal

Mustáros borsos fűszeres sült hal

Hozzávalók: 6 db tenyeres méretű keszeg, kárász vagy, vegyesen.
Fűszerek: só, bors, mustár, fokhagyma, pirospaprika, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A beirdalt besózott és fokhagymával bekent halat félre tesszük pihenni kb. 1/2 órát.

Összekeverjük a mustárt, a borsot és a maradék fokhagymát. Ezután a pihentetett hal mindkét oldalát bekenjük ezzel a páccal. Ezt követően az összekevert liszt zsemlemorzsa és pirospaprika keverékében megforgatjuk. Forró olajban arany barnára sütjük. Az olajból való kiszedéskor a tálra kenyeret teszünk és erre szedjük ki a halat. Kevés vízben áztatott fokhagymával vékonyan meglocsoljuk.

Herczeg Erzsi


fszeres_hal

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.