Zöldséggel töltött palacsinta rántva

recept2.jpg

Zöldséggel töltött palacsinta rántva,
füstölt sajt mártásban

Hozzávalók:

Palacsintához
liszt 0,40 kg
tojás 4 db
tej 0,35 liter
szóda vagy ásványvíz 0,35 liter
só, cukor ízlés szerint
Töltelékhez
vaj 0,02 kg
0,01 kg
vegyes zöldség (mirelit is jó) 0,50 kg
Panírhoz, sütéshez
liszt 0,10 kg
tojás 4db
zsemlemorzsa 0,15kg
Mártáshoz 2 db
füstölt sajt krém 0,20 liter
tejszín (főző)
őrölt bors (fehér) ízlés szerint
petrezselyem zöld ízlés szerint

A hozzávalókból palacsintákat sütünk. A készítésnél ügyeljünk rá, hogy a tésztához ne adjunk túl sok cukrot, mert édes lesz.

A vegyes zöldséget megfőzzük, majd vajjal, petrezselyem zölddel összekeverjük. Borssal fűszerezzük és a palacsintákba töltjük. Ezután henger alakúra (a két oldalát behajtva, majd feltekerve), vagy négyszögletűre hajtjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk és sütésig félre tesszük.

Elkészítjük a mártásunkat úgy, hogy a sajtkrémet kevés vajon felolvasztjuk, majd tejjel, vagy húslevessel felengedjük. Sózzuk, borssal fűszerezzük és tejszínnel dúsítjuk, jól beforraljuk. Ha nem lenne elég sűrű, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.

Ezután a palacsintákat forró olajban kisütjük és még forrón, a mártással együtt tálaljuk.

Farkas Zoltán

Tippek, jó tanácsok!

A palacsinta készítésénél szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem csak a tésztához adott cukortól éghet le a palacsintánk, hanem a hozzáadott tejben lévő cukortól is.

Én mindig teszek a tésztába olajat és az első palacsintánál egy kicsit többet teszek a serpenyőbe.

Ha nem teflon serpenyőt használunk és a tésztánk leég, alkalmazhatjuk a sóval való kiégetést. A sót kb. fél centi vastagságban a sütőnkbe rakjuk és elkezdjük melegíteni, időnként megmozgatva a serpenyőt. Ezt a műveletet érdemes elszívó alatt végezni, mint ahogy a palacsinta sütését is, mert intenzív füstöt okoz. Ha a só elkezd barnulni, óvatosan kiöntjük a serpenyőből. Fokozott elővigyázatosságra intek mindenkit, a só rendkívül forró, tehát kerüljük a műanyag szemetest. Majd ezután alaposan elmossuk a sütőt és újra próbáljuk benne a sütést.

Ha esetleg a palacsintánkból marad pár darab, metéltre vágva kitűnő betétje lehet a vasárnapi húslevesnek.

zoldseggeltoltottpalacsinta.jpg
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.