Azt mondja, hogy nem szeret szerepelni. „Megcsinálom, de ne írd ki a nevem.” Azért csak kiírtuk és bárki nézheti a Galériában képeit a bakonyi lepkékről, bogarakról, no és persze a bakonyi gombákról. „ Szasz! Itt egy recept, de csak neked.” Én azért ezt a receptet suttyomban Séfünknek megküldtem. Elkészítette, megkóstolta, lefényképezte és válaszleveléből kitűnőleg még sokszor el fogja készíteni. Mit gondolnak , milyen receptről van szó?
Biz' nem könnyű kitalálni, gombásról!
Zoli bakonyi gombakrémje
Hozzávalók (4 adaghoz):
20 dkg vegyes gomba
2 dkg vörös hagyma
Petrezselyem zöld, Kakukkfű
Ízlés szerint: só, feketebors
A megtisztított felaprított gombát vajon megpároljuk a hagymával együtt.(kb. 20 perc)
Hozzáadjuk a fűszereket, összeforraljuk. (kb. 2 percig) Ráöntjük a tejfölt, megkeverjük.
Botmixerrel pürésítjük és hűlni hagyjuk. Amikor kb. 70 C. fokos, belekeverünk fél marék
apróra vágott snidlinget. Pirított kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá Helyes Zoltán