fogasinaploleadas
Mai névnap: Vilma

Bakonyi gombakrém

gomba120.jpgAzt mondja, hogy nem szeret szerepelni. „Megcsinálom, de ne írd ki a nevem.” Azért csak kiírtuk és bárki nézheti a Galériában képeit a bakonyi lepkékről, bogarakról, no és persze a bakonyi gombákról. „ Szasz! Itt egy recept, de csak neked.” Én azért ezt a receptet suttyomban Séfünknek megküldtem. Elkészítette, megkóstolta, lefényképezte és válaszleveléből kitűnőleg még sokszor el fogja készíteni. Mit gondolnak , milyen receptről van szó?

Biz' nem könnyű kitalálni, gombásról!


Zoli bakonyi gombakrémje

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg vegyes gomba
2 dkg vörös hagyma
Petrezselyem zöld,
Kakukkfű
Ízlés szerint: só, feketebors

A megtisztított felaprított gombát vajon megpároljuk a hagymával együtt.(kb. 20 perc)
Hozzáadjuk a fűszereket, összeforraljuk. (kb. 2 percig) Ráöntjük a tejfölt, megkeverjük.
Botmixerrel pürésítjük és hűlni hagyjuk. Amikor kb. 70 C. fokos, belekeverünk fél marék
apróra vágott snidlinget. Pirított kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván hozzá Helyes Zoltán

gomba.jpg

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

 

tecinfo logo

 

CILEX

Informatikai partnerünk

Weblap4U copy
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.