Bakonyi gombakrém

gomba120.jpgAzt mondja, hogy nem szeret szerepelni. „Megcsinálom, de ne írd ki a nevem.” Azért csak kiírtuk és bárki nézheti a Galériában képeit a bakonyi lepkékről, bogarakról, no és persze a bakonyi gombákról. „ Szasz! Itt egy recept, de csak neked.” Én azért ezt a receptet suttyomban Séfünknek megküldtem. Elkészítette, megkóstolta, lefényképezte és válaszleveléből kitűnőleg még sokszor el fogja készíteni. Mit gondolnak , milyen receptről van szó?

Biz' nem könnyű kitalálni, gombásról!


Zoli bakonyi gombakrémje

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg vegyes gomba
2 dkg vörös hagyma
Petrezselyem zöld,
Kakukkfű
Ízlés szerint: só, feketebors

A megtisztított felaprított gombát vajon megpároljuk a hagymával együtt.(kb. 20 perc)
Hozzáadjuk a fűszereket, összeforraljuk. (kb. 2 percig) Ráöntjük a tejfölt, megkeverjük.
Botmixerrel pürésítjük és hűlni hagyjuk. Amikor kb. 70 C. fokos, belekeverünk fél marék
apróra vágott snidlinget. Pirított kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván hozzá Helyes Zoltán

gomba.jpg