Ecetes rántott hal

talalva.jpg

Az olvasói receptek közül elsőnek egy kedves, helyi horgásztársunk téli kedvenc csemegéjének az elkészítési módját szeretném Önök elé tárni. Igazából nem is az elkészítési módban van a különlegessége ennek az ételnek, inkább a hozzá felhasznált hal, ami jelentőséggel bír. Gondoljanak bele, hogy akár mínusz fokokban is ott állni a Rába partján és arra várni, hogy adjon valamit a víz. Úgy gondolom, ennél a csemegénél ez az, amit az ember igazán értékel. Most következzen a recept, amit - bár elkészíteni nem állt még módomban-, de a kóstolás élvezetéből kiindulva melegen, pardon, inkább hidegen ajánlhatok bárkinek. (Farkas)

Ecetes rántott hal

1.7 liter vízből, 0.9 liter 10 %-os ecetből, egész borsból, babérlevélből és cukorból páclevet főzünk. Vöröshagymát karikázunk össze és a rántott hallal együtt egy nagyméretű befőttes üvegbe, vagy zárható üvegedénybe rétegezve lerakjuk. Erre öntjük a még forró páclevünket és az üveg száját bekötjük, illetve az edényre rátesszük a fedelét. Kb. 3- 4 nap múlva fogyaszthatjuk, addig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá, Pintér István pápai horgásztársunk.

felbontas_300.jpgpista.jpg

Mai névnap: Vince, Artúr

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.