Az olvasói receptek közül elsőnek egy kedves, helyi horgásztársunk téli kedvenc csemegéjének az elkészítési módját szeretném Önök elé tárni. Igazából nem is az elkészítési módban van a különlegessége ennek az ételnek, inkább a hozzá felhasznált hal, ami jelentőséggel bír. Gondoljanak bele, hogy akár mínusz fokokban is ott állni a Rába partján és arra várni, hogy adjon valamit a víz. Úgy gondolom, ennél a csemegénél ez az, amit az ember igazán értékel. Most következzen a recept, amit - bár elkészíteni nem állt még módomban-, de a kóstolás élvezetéből kiindulva melegen, pardon, inkább hidegen ajánlhatok bárkinek. (Farkas)
Ecetes rántott hal
1.7 liter vízből, 0.9 liter 10 %-os ecetből, egész borsból, babérlevélből és cukorból páclevet főzünk. Vöröshagymát karikázunk össze és a rántott hallal együtt egy nagyméretű befőttes üvegbe, vagy zárható üvegedénybe rétegezve lerakjuk. Erre öntjük a még forró páclevünket és az üveg száját bekötjük, illetve az edényre rátesszük a fedelét. Kb. 3- 4 nap múlva fogyaszthatjuk, addig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá, Pintér István pápai horgásztársunk.
Jó étvágyat kíván hozzá, Pintér István pápai horgásztársunk.