fogasinaploleadas
Allami jegyek forgalmazasa

Ecetes rántott hal

talalva.jpg

Az olvasói receptek közül elsőnek egy kedves, helyi horgásztársunk téli kedvenc csemegéjének az elkészítési módját szeretném Önök elé tárni. Igazából nem is az elkészítési módban van a különlegessége ennek az ételnek, inkább a hozzá felhasznált hal, ami jelentőséggel bír. Gondoljanak bele, hogy akár mínusz fokokban is ott állni a Rába partján és arra várni, hogy adjon valamit a víz. Úgy gondolom, ennél a csemegénél ez az, amit az ember igazán értékel. Most következzen a recept, amit - bár elkészíteni nem állt még módomban-, de a kóstolás élvezetéből kiindulva melegen, pardon, inkább hidegen ajánlhatok bárkinek. (Farkas)

Ecetes rántott hal

1.7 liter vízből, 0.9 liter 10 %-os ecetből, egész borsból, babérlevélből és cukorból páclevet főzünk. Vöröshagymát karikázunk össze és a rántott hallal együtt egy nagyméretű befőttes üvegbe, vagy zárható üvegedénybe rétegezve lerakjuk. Erre öntjük a még forró páclevünket és az üveg száját bekötjük, illetve az edényre rátesszük a fedelét. Kb. 3- 4 nap múlva fogyaszthatjuk, addig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá, Pintér István pápai horgásztársunk.

felbontas_300.jpgpista.jpg

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.