Bakonyi brokkoli

"Szevasz ! Mivel horgászni, fotózni nem érek rá - enni viszont muszáj - küldök egy sk. receptet. Jó étvágyat." - írta szűkszavú barátom.
Persze megint gombás, megint bakonyi és megint nagyon finom, - Helyes Zolitól.

Bakonyi brokkoli
(Az egészséges étkezés jegyében!)

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna (ha lehet:mangalica vagy vaddisznó)
1 db közepes nagyságú vöröshagyma
30 dkg vargánya (lehet helyette laskagomba is)
60 dkg brokkoli
10 dkg füstölt sajt (Anikó,Trappista, Karaván, stb.)
Só, bors, majoránna
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A kiskockára vágott szalonnát kisütjük, zsírján megfonnyasztjuk a finomra aprított hagymát, hozzá adjuk a kockára vágott gombát. (A laskagombát ne vágjuk, „laskázzuk”!)

Fűszerezzük, félig megpároljuk, felöntjük a vörösborral. Amikor a gomba puhára főtt, hozzá adjuk az összevágott brokkolit, félpuhára pároljuk (én ropogósan szeretem). Tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.