Bakonyi brokkoli

"Szevasz ! Mivel horgászni, fotózni nem érek rá - enni viszont muszáj - küldök egy sk. receptet. Jó étvágyat." - írta szűkszavú barátom.
Persze megint gombás, megint bakonyi és megint nagyon finom, - Helyes Zolitól.

Bakonyi brokkoli
(Az egészséges étkezés jegyében!)

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna (ha lehet:mangalica vagy vaddisznó)
1 db közepes nagyságú vöröshagyma
30 dkg vargánya (lehet helyette laskagomba is)
60 dkg brokkoli
10 dkg füstölt sajt (Anikó,Trappista, Karaván, stb.)
Só, bors, majoránna
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A kiskockára vágott szalonnát kisütjük, zsírján megfonnyasztjuk a finomra aprított hagymát, hozzá adjuk a kockára vágott gombát. (A laskagombát ne vágjuk, „laskázzuk”!)

Fűszerezzük, félig megpároljuk, felöntjük a vörösborral. Amikor a gomba puhára főtt, hozzá adjuk az összevágott brokkolit, félpuhára pároljuk (én ropogósan szeretem). Tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.