Az áruházakba kerülő halak mind éhesek, már napokkal azelőtt koplaltatják őket, hogy ne piszkítsák össze az akváriumokat. Nem vagyunk egy halas nemzet, de ha már hal, akkor nálunk a ponty mindent visz. A pontytenyészanyag darabja 35 forint, amit három év hízlalás után kilónként 550-600 forintért lehet eladni.
A hazai pontytermelés jelenéről és jövőjéről az Origó közölt cikket, amely INNEN is elérhető
A ponty piros-fehér-zöld csíkosabb a leggöndörebb mangalicánál. Aki nem hiszi, kérdezzen meg egy olaszt, amerikait, bárkit, evett-e már pontyot, és rögtön megérti, ez a hal csak a miénk. És a zsidóké. Legfeljebb a kínaiaké. Akkor miért nem esszük két pofára?
A TAFELSPICC gasztró oldalon ma megjelent írás INNEN is elérhetőA szőke/barna bombázókat szeretjük csak a Balatonban (és a strandon), a bombákat, pontosabban a különféle gránátokat nem, pedig ott pihennek azok a mederben évtizedek óta, a második világháború mementójaként.