Pisztáciával töltött pisztráng

pisztrng.jpg

Pisztáciával töltött pisztráng,

petrezselymes burgonya ágyon

Hozzávalók( 4 személyre):
közepes (30- 40 dkg-os) tisztított pisztráng 2 db
halfilé (tengeri) 0, 20 kg
zsemle 2 db
tojás 2 db
vöröshagyma kis fej
étolaj 0, 20 liter
gomba 0, 10 kg
tisztított pisztácia 0,5 kg
citrom 1 db
burgonya 1 kg
szeletelt mandula 0,05 kg
Ízlés szerint: só, őrölt bors, zöldpetrezselyem


A pisztrángokból eltávolítjuk a borda és gerinc csontokat a hasüreg felől. Ezután bőrével lefelé tányérra helyezzük, sózzuk, majd félretesszük töltésig. Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük az apró kockára vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyem-zölddel megszórjuk és megpároljuk. Hozzáadjuk a darabolt pisztáciát is. A halfilét ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk és azt is hozzádaráljuk. Beleütjük a tojásokat. Összekeverjük a párolt gombával, ízesítjük reszelt citromhéjjal, citromlével és sóval. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pisztrángokat úgy, hogy a kiterített halak közepére – a gerincoszlop helyére- halmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a halfilét mindkét oldalról. Ezután olajozott alufóliába csomagoljuk legalább két rétegben, tepsibe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. A sütési idő kb. fél óra. A sütőből kivéve pihentetjük, majd kicsomagoljuk az alufóliából.

Előmelegített tálra helyezzük, körítjük petrezselymes burgonyával, és megszórjuk szeletelt pirított mandulával. Citrommal díszítjük.

Farkas Zoltán

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.