Egy új európai ajánlás szerint hetente legalább kétszer kellene halat fogyasztani, ez ugyanis jelentősen csökkentené a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát. Az ajánlott mennyiség körülbelül heti 300 gramm, azaz évi több mint 15 kiló/fő olajos húsú halnak felel meg. Itthon az egy főre jutó évi halfogyasztás jelenleg a 4 kilót sem éri el, a legegészségesebb hazai hal a busa.
Az [origó teljes cíkke ITT olvasható"Szerdán dühös horgászokkal találkoztunk a Kányavári-szigeten: szerintük néhány bútor miatt veszélybe került a pontyok ívása. Lapunkat a balatonmagyaródi Molnár László értesítette, aki többek között azt sérelmezi, hogy bár ilyenkor az ívás és a jövőbeni szaporulat miatt a horgászok számára tiltott hal a ponty, úgy látszik, hogy más esetekben a tilalom nem létezik."
A Zalai Hírlap cikke ITT olvasható.