Borskéregben sült szűzpecsenye,
burgonya gombóccal
Hozzávalók: | |
Szűzpecsenye | 0,50 kg |
Só | 0,02 kg |
Durva őrlésű tarka bors ízlés szerint | |
Olaj | 0,10 liter |
Étkezési keményítő, vagy liszt egy kiskanálnyi | |
Húsleves kocka | 1 db |
A húst besózzuk, ízlés szerint durva borssal beszórjuk és egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük. Olajat öntünk rá, egy kevés vizet aláöntve, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Ha elkészült, a levéből pecsenyelevet készítünk. A sült szaftot egy kisebb lábosba öntjük, egy kevés vizet hozzáöntve felforraljuk. Ízlés szerint húsleves kockát morzsolunk bele (nem biztos, hogy az összes kell bele), majd vízzel elkevert keményítővel, vagy liszttel besűrítjük mártás sűrűségűre. A húst felvágjuk nem túl vékony szeletekre és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk. Köretnek a már említett burgonya gombócot ajánlanám.
Farkas Zoltán
Tippek, jó tanácsok!
A mai korszerűnek kikiáltott táplálkozásunkban a zsírt felváltották a különböző étolajok, a kifőtt tészták durum lisztből készülnek, a főzelékeinket rántás helyett habarással készítjük. Én is ezért szeretném javasolni, hogy a sűrítésnél használjunk keményítőt liszt helyett, mert így kevesebb zsiradékot juttatunk ételeinkbe. Keményítővel dolgozni is könnyebb. Érdemes kipróbálni!