Borskéregben sült szűzpecsenye

borsos.120.jpg

Borskéregben sült szűzpecsenye,
burgonya gombóccal

Hozzávalók:
Szűzpecsenye 0,50 kg
0,02 kg
Durva őrlésű tarka bors ízlés szerint
Olaj 0,10 liter
Étkezési keményítő, vagy liszt egy kiskanálnyi
Húsleves kocka 1 db

A húst besózzuk, ízlés szerint durva borssal beszórjuk és egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük. Olajat öntünk rá, egy kevés vizet aláöntve, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Ha elkészült, a levéből pecsenyelevet készítünk. A sült szaftot egy kisebb lábosba öntjük, egy kevés vizet hozzáöntve felforraljuk. Ízlés szerint húsleves kockát morzsolunk bele (nem biztos, hogy az összes kell bele), majd vízzel elkevert keményítővel, vagy liszttel besűrítjük mártás sűrűségűre. A húst felvágjuk nem túl vékony szeletekre és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk. Köretnek a már említett burgonya gombócot ajánlanám.

Farkas Zoltán

Tippek, jó tanácsok!
A mai korszerűnek kikiáltott táplálkozásunkban a zsírt felváltották a különböző étolajok, a kifőtt tészták durum lisztből készülnek, a főzelékeinket rántás helyett habarással készítjük. Én is ezért szeretném javasolni, hogy a sűrítésnél használjunk keményítőt liszt helyett, mert így kevesebb zsiradékot juttatunk ételeinkbe. Keményítővel dolgozni is könnyebb. Érdemes kipróbálni!

borsos.jpg

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.