Zöldfűszeres túróval grillezett pulykamell érmék
Hozzávalók: | |
pulykamell filé | 1 kg |
túró | 0.5 kg |
tejfől | 1 pohár |
tojás | 3 db |
Ízlés szerint: só, bors, őrölt kömény, kakukkfű, snidling, zöldpetrezselyem, bazsalikom, oreganó, olívaolaj |
Ízlés szerint: só, bors, őrölt kömény, kakukkfű, snidling, zöldpetrezselyem, bazsalikom, oreganó, olívaolaj
A pulykamellekből 5 dkg-os szeletkéket vágunk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, majd kevés olívaolajon megsütjük. Ezután egyenként sütőlemezre helyezzük.
A túrót, a tejfölt, a tojások sárgáját és a fűszereket a körözötthöz hasonlóan összekeverjük, majd a húsokra egyenletesen elosztjuk.
Ha a sütőnk rendelkezik grillezési funkcióval, akkor grillezzük. Ha nem, akkor 220 fokra előmelegített sütőben hirtelen megsütjük.
Köretként roston sült zöldségeket, illetve cikkekre vágott héjában sült fűszeres burgonyát adhatunk.
Farkas Zoltán