Gomolyával bélelt hátszín szeletek roston

gombval2.jpg


Gomoly
ával bélelt hátszín szeletek roston, vajban párolt zöldségekkel és fűszeres héjas burgonyá
val


Hozzávalók:
Hátszín 0,6 kg
Gomolyasajt 0,2 kg
Étolaj 0,2 liter
Ízlés szerint: só, mustár, őrölt bors.

A hátszínt négy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd az őrölt borssal, sóval fűszerezzük, ízesítjük. Mustárral vékonyan bekenjük és mindegyik szeletre az előzetesen négyfelé felvágott gomolyasajtból egy- egy darabot helyezünk. A húsokat félbe hajtjuk, fogvájóval, vagy hústűvel rögzítjük, hogy sütésnél ne nyíljanak szét és pár órára hűtőbe helyezzük.

Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a köretet. Burgonyát főzünk héjában, majd miután kihült négybe vágjuk őket és grillfűszer sóval meghintjük, tepsibe rakjuk és olajjal meglocsolva forró sütőben piros ropogósra sütjük.

Egy serpenyőben vajat forrósítunk, vegyes zöldséget (tökéletesen megfelel a mirelit francia saláta vegyes zöldség is) adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk és puhára pároljuk.Tálalásig fedő alatt tartjuk melegen.

Ha a köretek elkészültek, hozzáfoghatunk a hús sütéséhez. Azért csak a tálalás előtti pillanatokban sütjük a húsunkat, mert a frissensült marhahúsok állásukban visszakeményednek és rágósak, élvezhetetlenek lesznek.

A serpenyőben olajat hevítünk, belehelyezzük a húsokat és igény szerint félangolosra (félig átsütve), vagy készre (teljesen átsütve) sütjük.

A fent leírt köretekkel, esetleg jóízű barna mártással tálalhatjuk.

Farkas Zoltán

Jó tanács!

Ha esetleg a húst túl öregnek itéljük meg, nyugodtan használhatunk a pácolásnál húspuhító sót is !

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.