fogasinaploleadas
Mai névnap: Vilma

Sváb kovászos uborka [@ levélben érkezett]

Nem valami nagy szerénységre vall, ha azt mondom, tudom olvasni a recepteket. Jobban hangzik úgy, hogy szeretek recepteket olvasni, mert nagyjából tudom, érzem a végeredményt. Látványban is, ízekben is.(Azért ért már csalódás is…) Recept persze millió van, kacifántosabbnál kacifántosabb. Úgy vagyok velük mint Kata „étkeivel”. Azokat szeretem amelyek ismertek, de mindben van valami apró eltérés a megszokottól, egy kis másság, ami persze magában hordozza az egyediséget. Azt a pluszt, amiért érdemes megfőzni, megsütni, kipróbálni, majd elfogyasztása után jó rá visszagondolni.

Úgy hiszem, hogy hosszú, kacskaringós vándorút végén, pontosabban sok - sok @  levél láncolatán jutott el  hozzám az alábbi recept Hideghéthy Csaba barátom jóvoltából. Ismert mindennapi étek, kovászos uborka. Úgy kell csinálni mint ahogy szoktuk, kivéve azt az egyet,hogy …

Kivételesen kipróbálás nélkül közzéteszem a receptet, mert most még lehet öreg krumplit "spájzolni", de nem kell már sokat várni a friss, idei és főleg szabadkerti uborkára sem.

A kapott recept:

uborka"Végy 1 nagy uborkás üveget! Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital.) Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.

Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt. Végül leöntöm langyos, sós vízzel (ahány liter víz, annyi evőkanál só), kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát lehet tálalni a családnak. Aki egyszer kipróbálja, az nem bánja meg. Én egy esztergomi ferences atyától tudom a receptet."

Így igaz. Aki egyszer kipróbálja, az nem bánja meg.

<Feltéve: 2010.05.10. Frissítve: 2013.03.30.>

 

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

 

tecinfo logo

 

CILEX

Informatikai partnerünk

Weblap4U copy
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.