Márkói Gyuri barátom - csináld meg sajtosan - felszólítással nyomott kezembe egy házi csirkét.
- Azt meg , hogy kell ? - értetlenkedtem.
- Mit tudom én - jött a válasz - de "bitang" finom. Majd az asszony megírja.
Hamarosan megérkezett drótpostán a recept, fényképpel. Mindkettőt közzéteszem, mert tényleg "bitang" finom... és roppant egyszerű.
P.s.: Miután ezt a pár sort megírtam, a képpel együtt átküldtem webmesterünknek, tegye fel az oldalra. Másnap mi volt náluk az ebéd? Sajtos csirke. Azt mondta "bitang" finom. Aztán kitette az oldalra...
"Szervusztok! Igy készül a sajtos csirke !
Feldaraboljuk, sózzuk, paprikás lisztbe beforgatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk. Minden darabra teszünk 1-2 karika vöröshagymát. Tejfölt összekeverünk apróra zúzott fokhagymával és rákenjük a csirkére. Az egészet beterítjük reszelt sajttal. Fólia nélkül megsütjük. Melegen tálaljuk, ízlés szerinti körettel. Jó étvágyat! Marcsiék"
<Feltéve: 2008.07.03. Frissítve: 2013.03.25.>