Gyermekhorgászat a Balatonon

Agyerhorgasz BHNp Zrt. 2011. január 1- től két évvel meghosszabbította a gyermek horgászjegy hatályát, a gyermekhorgászat állami szabályai viszont nem változtak.
Hogy is lesz akkor? - kérdezte /  kérdezi több horgász szülő.

Segítségként  az alábbiakban adjuk meg a választ.


A gyermek 14. éves koráig ingyenes állami horgászjegyet válthat és a Balatonon gyermek horgászjeggyel, az azon feltüntetett feltételekkel (egy készséggel, korlátozott mennyiségben, stb.) horgászhat. Ez a szabály annak az évnek végéig érvényes, amelyben a gyerek betölti a 14. életévét!
A következő évben a már 15 éves gyermek kizárólag akkor horgászhat ha sikeres állami horgászvizsgát tesz (1.000 Ft), ezt követően belép egy egyesületbe (az egyesületi tagdíj változó) és ott  állami horgászjegyet vált  (1.000 Ft).
Amennyiben a felsorolt okmányok birtokában a Balatonon kíván horgászni, akkor  -  horgász ambiciójára és a szülő pénztárcája is figyelemmel -  választás elé kerül. Egyik lehetősége az, hogy tovább pecázhat  (még két évig)   gyermek területi engedéllyel, természetesen változatlanul csak az arra érvényes feltételekkel (egy készség, stb.) Ha  - mint vizsgázott horgász - ennél többre vágyik,  választhatja az új lehetőséget.  Az ifi kort horgász szempontból átlépve már 15. éves korában kiválthatja a felnőtt területi engedélyt.