A 2024. évi horgász díjak és árak..

PenztarcaKészülődve az új, a 2024. évi  horgász szezonra nem mellékes tényező a fizetendő költségek nagysága. A médiában nem kevés helyen "horgász áremelések várható" felütéssel megjelenő ijesztegetésekkel ellentétben ez ügyben a MOHOSZ  2023. okt. 26.-i választmányi határozatai és a IX.  Horgász Konferencián a BHG részéről tett bejelentés alapján jó hírekről tudunk beszámolni..

Egységes Állami Horgászokmány (EÁH) -  Nincs áremelés, jövőre is maradnak az idei díjak.
Az Egységes Állami Horgászokmány két részből, az alapesetben az 5.000 Ft-os állami horgászjegyből és az egységesen 500 Ft-os fogási naplóból áll. Az állami jegynél vannak díjmentes és emelt díjas (+ 5.000 Ft.) kategóriák. Ennek megfelelően a fizetési kötelezettségek a következők:

- (A) A gyermekhorgászok, valamint (B) azok a 70. éven felüli horgászok, akik az előző évi fogási naplójukat szabályszerűen, azaz határidőben és a fogási eredményüket összesítve adták le, kedvezményként ingyenesen kapják meg az állami jegyüket, így jegyváltáskor 500 Ft -ot fizetnek, ami a fogási napló ára.

- (A) A fogási naplójukat szabályszerűen leadó ifjúsági valamint a (B) 70. éven aluli horgászok az állami horgászjegyüket alapáron; (C) azon 70. éven felüli horgászok, akik a fogási naplójukat nem vagy nem határidőre adták le, vagy a leadott fogási naplójuk adatait nem összesítették az állami horgászjegyüket emelt díjasan válthatják ki. Tehát ebben a csoportban a fizetési kötelezettség 5.500 Ft.

- (A) Azon ifjúsági és (B) 70. éven aluli horgászok, akik az előző évi fogási naplójukat nem, vagy határidőn túl adták le, vagy a leadott fogási napló adatait nem összesítették, az állami horgászjegyüket emelt díjasan válthatják ki. Fizetési kötelezettségük így 10.500 Ft.

Egységes Szövetségi Hozzájárulás (ESZH) - Nincs áremelés,  jövőre is maradnak az idei díjak.
Az ESZH díja 5.500 Ft. melynek fizetési kötelezettségétől mentesülnek a gyermek horgászok és a 70. életévüket betöltött horgászok.

Magyar Horgász Kártya (MHK) Nincs áremelés, továbbra is marad az eredeti díj.
Mind az első alkalommal kiváltott, mind a lejárt kártyát felváltó új MHK díja 2.200 Ft.

Balatoni területi engedélyek - Nincs áremelés, azok jövőre is  azonosak a 2023. évivel. 

A Kígyós- patakra váltható éves sportjegy ára sem változik, az továbbra is 5.000 Ft.