Balatoni Horgász Egyesület tisztújító közgyűlése

" A nagy világégést követően, 1948- ban az Andrássy út egyik kávéházában az operaházi karnagyok és zenészek egy csoportja megalapította a Balatoni Horgász Egyesületet, ezzel is kinyilvánítva a budapesti horgászok Balaton iránti szeretetét és tiszteletét. Az egyesület néhány év elteltével már több mint hatezer taggal rendelkezett" idézte fel a múltat Szabó György, a jelenleg mintegy 120 fős Balatoni Horgász Egyesület elnöke, a február 16-án Budapesten megtartott tisztújító közgyülésen. Az egyesület 70 éves történetének áttekintése nemcsak az időnkénti viharos múltat elevenítette fel, de tisztelettel adózott a nagy formátumú elődöknek is, élen Fráter Gedeonnal, a már életében is legendás hírű Gida bácsival és természetesen  Pastyik Robert tiszteletbeli elnökkel. A 92 éves Robi bácsi egészségi állapota miatt nem volt jelen, de telefonon üdvözölte a megjelenteket és jó munkát kívánt a közgyűlésnek.

Balatoni HE 2A  helyi  70 éves történelem felídézésének befejeztével következtek a  végzett munkáról, az egyesület gazdálkodásáról és gazdasági helyzetéről, az egyesület csopaki Horgásztanyájának életéről, a Felügyelő, valamint a Fegyelmi Bizottságok tevékenységéről szóló beszámolók. 

A beszámolók elfogadása és a felelős tisztségviselők felmentvényének megszavazása után került sor az egyesületi tisztújításra. Az elkövetkezendő öt esztendőre elnökként Szabó György , alelnökként Varga Jenő, titkárként Pálfy György, gazdasági vezetőként Vadnai Andrea kapott a tagságtól mandátumot. A Felügyelő Bizottság elnökének Tóth Miklós, a Fegyelmi Bizottság elnökének Sinka Márton került megválasztásra.
A tisztújítást követően mi más zárhatta a közgyűlési munkát mint az ezévi feladatok számbavétele, a 2018. évi költségvetés jóváhagyása.

A Balaton Horgász Egyesület tisztújító közgyűlésének munkájában a Bakony - Balaton Horgász Szövetség részéről dr. Táncsics Aladár ügyvezető elnök vett részt.