Mai nappal új tilalmak kezdődnek!

Tilalmas halakMárcius elseje van, tehát balint, sügeret, fogassüllőt és kősüllőt fogni tilos! A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 9.sz. melléklete szerint a balin, sügér, fogassüllő és kősüllő fajlagos tilalmi ideje március 1-jén nulla órakor kezdődik és a balin, sügér és fogassüllő vonatkozásában április 30-án, a kősüllő vonatkozásában pedig június 30-án a nap huszonnegyedik órájában végződik. A sebes pisztráng tilalmi ideje március 31. éjfélig továbbra  is fenáll.

Fenti VM rendelet  28.§ (9) bekezdés harmadik fordulata szerint "Ha a tilalmi idő utolsó napja szombatra vagy pihenőnapra esik , a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon végződik." Ennek megfelelően 2016. évben a balin, sügér, fogassüllő fogási tilalma április 29-én (pénteken) éjfélkor ér véget.

A 2016. évi Balatoni Horgászrend 5. pontja szerint  március 1. – március 31. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit a horgászhelyen és a horgászcsónakban tartani, azzal horgászni, továbbá balint, csukát, harcsát, kősüllőt, sügért, süllőt megtartani TILOS!