Halfelismerési rejtvény

HalakA Magyar Haltani Társaság az idén is meghirdette honlapján a tavaly már sikeresnek bizonyult halfelismerési rejtvénysorozatot, amelyen gyermekek és felnőttek egyaránt részt vehetnek. Mindenkinek javasoljuk a játékba való bekapcsolódást, mert ugye játszani jó!

Legfőbb érvünk persze nem ez, hanem azon meggyőződésünk, hogy a horgásznak ismernie kell a vizek lakóit. Aki végignézi és végigolvassa a játék tavalyi 12 rejtvényét a megoldásokkal együtt, az meggyőződhet arról, hogy nem is mindig könnyű megkülönböztetni az egyik pikkelyest a másiktól. Azt pedig csak reméljük, hogy még az alkalmi pecások is tisztában vannak vele „nem mindegy mi kerül a szákba”, mert a tévesztésnek vagy a nem tudásnak akár bírság is lehet a vége.

Érdemes felhívni a figyelmet a következőkre is. A Hhvtv 42.§ (2) bek. szerint az állami horgászjegyet a hatóság visszavonja attól is, akivel szemben halvédelmi bírságot szabtak ki. A 67 § (1) bek. e.) pont szerint halvédelmi bírság szabható ki "a természetvédelmi oltalom alatt álló vagy nem fogható hal és más hasznos víziállat kifogását (gyűjtését) megvalósító" személlyel szemben. Ez a bírság 10.000 forinttól 500.000 forintig terjed.

Az MTH halfelismerési rejtvénysorozata INNEN érhető el.