Nagykövetek

ÁderAgárd

Áder János köztársasági elnök, Trokán Péter és Reviczky Gábor színművészek, Besenyei Péter műrepülő világbajnok, Erdei Zsolt profi világbajnok bokszoló és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszó, akik 2013. május 23-án átvették a Magyar Országos Horgász Szövetség által alapított "Horgászat nagykövete"  címet a MOHOSZ Agárd-dinnyési kirendeltségén. Az ünnepélyes aktust villám horgászverseny előzte meg, amelyen elindult a köztársasági elnök.

A dinnyési csónakkikötőben rendezett villám horgászversenyen külön versengtek az amatőrök és a világbajnoki címekkel rendelkező profik. Az amatőrök versenyét Nemes Attila nyerte 1000 grammal, Trokán Péter (830 gramm) és Erdei Zsolt (570 gramm) előtt. Áder János az ötödik helyen végzett. A profik között Walter Tamás győzött 2290 grammal.

A verseny után az államfő részt vett egy haltelepítésen, ahol ötvenezer csapósügér-ivadékot telepítettek a Velencei-tóba. Ezt követően kapta meg Áder János - Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval és Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel együtt - a Horgászat nagykövete kitüntető címet. A MOHOSZ tavaly alapította e díjat, amelyet elsőként Besenyei Péter műrepülő, Erdei Zsolt profi világbajnok bokszoló és Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész kapott meg.

Szabó Imre, a MOHOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a nagykövetek feladata a horgászat hírét elvinni a nagyvilágba. Hozzátette: minden évben olyan emberek kapják e címet, akik bizonyították, hogy sikeres szakmai életút mellett is lehet valaki sikeres horgász.