Titkárválasztó közgyűlés az Elektromosoknál


Elekteromos2012Február 12.-én a veszprémi Elektromos Horgász Egyesületnél a szokásosan másodjára összehívott közgyülés első napirendjeként dr. Molnár Attila elnök adott részletes tájékoztatást az új balatoni horgászrendről. A titkári beszámolót ez évben Szelényi Géza ügyvezető elnök tartotta meg. Egyed Éva a HE gazdasági- pénzügyi helyzetét ismertette. Rajnai Árpád a Felügyelő bizottság jelentését valamint a balatoni horgászrendről kialakított véleményét terjesztette elő. A Fegyelmi bizottság egy fegyelmi ügyről adott  tájékoztatást. A Szövetség képviseletében dr. Táncsics Aladár szintén a balatoni horgászrendről valamint a balatoni horgászat prognosztizálható jövőjéről, továbbá a körvonalazódó egységes balatoni horgász érdekvédelem szükségességéről beszélt hozzászólásában.

Az egyesületnél a taglétszám az előző évi szinten stabilizálódott, ennek ellenére a tagfelvételi tilalom feloldása  változatlanul érvényben maradt.  Ritka jó hírként került bejelentésre, hogy a 2011. évi fogási naplók leadása száz százalékos volt. Ugyancsak jó hír, hogy a regiszrált adatok szerint növekedett a horgász zsákmány is. Az egyesületi hagyományoknak megfelelően ezuttal sem maradt el a három legtöbb halat fogott horgász megnevezése: Veczel István (151 kg), Rajnai Árpád (114 kg), Nagy Ferenc (112 kg).
 

A 2012. évi feladatok között kiemelkedő helyet foglal el a csónakkikötő lejáró engedélyének megújítása és a mederhasználati szerződés  megkötése. Ez utóbbi - az évenként emelkedő tarifájával - jelentős többletköltséget jelent a tagságnak, ezért a közgyülés 2013. évi hatállyal megemelte a csónakkikötőt használó tagokra eső hozzájárulás mértékét.  
A balatoni horgászrenddel kapcsolatos felvetések egy része a kellő ismeretanyag hiányából fakadt. Az új szabályok közül az áprilisi csónakmentes horgászat előírását nehezményezték a hozzászólók, elsősorban azért mert szerintük az indokolatlanul megkülönbözteti a horgászokat. (pl. Akinek van akár engedély nélkül, - sok nádírtással - épített bejáróval rendelkező stége, az horgászhat a  nád szélen, vagy onnan bedobhat a nyílt víz felé 80 100 méterre is. Akinek meg nincs vízparti ingatlana, saját bejárója, stb, az csónakkal sem mehet  ki a nád szélre keszegezni.)

TitkrA közgyűlés záróakordjakánt tisztségviselő választásra került sor. Az egyesület megüresedett titkári tisztségének betöltésére a Jelölő Bizottság nevében Kellős Róbert tett javaslatot, melynek nyomán a közgyűlés a veszprémi  Elektromos Horgász Egyesület titkárává Schalbert Lőrincet egyhangú szavazással megválasztotta.