Helyi halértékesítés elősegítése

halpiac
A korona virus járványa miatti gondok közé tartozik, hogy beszűkült a  haltermelők értékesítési lehetősége. Részbeni megoldást jelenthet az alábbi közleményben foglaltak gyakorlati magvalósulása.

"A koronavírus járvány miatt, az ágazat piaci lehetőségei beszűkültek, az egyes piacok bezárása és a HoReCa szektor leállása következtében a haltermelők is részben vagy egészében elvesztették termékeik piacát. 

A fenti negatív tendenciák megállítása és a piaci kereslet és kínálat összekapcsolása érdekében az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat bevonásával egy internetes platform elindításával kívánja segíteni hosszútávon az értékesítést.

Az erre a célra kialakított felület a  https://www.termeloikosar.hu/ oldalon már elérhető! Ezen az oldalon, az eladni szándékozó termelők jelentkezését várják, akik így a vásárlókkal kapcsolatba tudnak kerülni és értékesíteni tudják termékeiket. A vásárlók térképen, illetve egy kifejezetten erre a célra kialakított tematikus felületen (külön hal kategória!!) válogathatnak a termelők és a termékek között.

A platform használata teljesen ingyenes és az igényekhez igazítva, folyamatosan fejlesztik.

Javaslom, hogy aki már rendelkezik helyi értékesítéssel, vagy most készül elindítani azt, regisztráljon a honlapon, amely a jövő hét folyamán  hirdetve lesz különböző média felületeken.

Kelt: Budapest, 2020. április 22.

Üdvözlettel:

Sziráki Bence

ügyvezető igazgató  

Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet"


 

Mai névnap: Zelma, Rajmund

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.