Most egy olyan étek receptjével szeretnék kedvet csinálni a főzéshez, ami egy konyhában nem jártas férfi részére is pillanatok alatt elkészíthető (akár kedveskedésképpen, akár kiengesztelésül az egész napos horgászat után). Ezután jöhet a dicséretek bezsebelése.....
De a gyakorlott háziasszonyoknak azért is kedvenc receptje lehet, mert a családnak hétvégén, vagy váratlan vendég érkezése alkalmával nagyon hamar „összedobható”, csupán 45 perc kell hozzá!
Sajtos tejszínes pulykamell vargányás rizzsel
H o z z á v a l ó k: / 4 személyre /:
- 500 g pulykamell,
- 300 ml tejszín,
- 200 g reszelt sajt,
- 50 g vaj,
- só, bors,
(illetve szárnyas fűszerkeverék)
A rizshez:
- 1 csomag gyorsrizs,
(vagy 4 adag párolt rizs)
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 150 g vargánya,
- 50 ml olívaolaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- petrezselyem zöld.
E l k é s z í t é s e :
A pulykamellet felszeleteljük és sózzuk – fűszerezzük. (Vigyázzunk ha sót is és fűszerkeveréket is használunk. A szárnyas fűszerek általában sót is tartalmaznak, nehogy túlsózzuk az ételt.) Egy kivajazott hőálló edényben a szelet húsokat szorosan egymás mellé fektetjük, majd vastagon ráhintjük a sajtot és ráöntjük a tejszínt.
Berakjuk az előmelegített sütőbe, 200 fokon 40 percre.
Amíg a hús megsül elkészítjük a rizst.
A gyorsrizst sós fokhagymás vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőben az apróra vágott, megtisztított hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vargányát, egy kevés vizet és megpároljuk a gombát. Miután elkészült, rászórjuk az összevágott petrezselymet, összekeverjük a rizzsel, ezután lefedve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ezután már csak a tálalás marad.
A vargányás rizzsel körített sajtos, tejszínes pulykamellhez jó étvágyat kívánok
Kata