Rakott burgonya Kata módra

A megmaradó főt tojások okán sokan kimondott húsvéti éteknek tartják a rakott burgonyát. Igaz még a húsvét kicsit várat magára de úgy gondolom, hogy a tojásos - krumplis ételeknek mindig szezonja van. Egyszerűen elkészíthető, sokak által kedvelt étkek.  Ami miatt közzéteszem az én receptemet,  az a bizonyítási szándék, hogy egyszerű dolgokkal is „fel lehet dobni" egy-egy régi, nagymamától tanult  receptet. A mennyiség nyolc személyt céloz, ha már az ember barátoknak főz...

 

Rakott burgonya Kata módra

H o z z á v a l ó k :

- 2 kg burgonyarakott_burgonya- 15 db tojás
- egy szál füstölt kolbász
- 10 szelet bacon szalonna
- 2 doboz tejföl
- 5 dkg tea vaj
- 3-4 fej vörös hagyma
- reszelt sajt ízlés szerint

No és persze a só …

E l k é s z í t é s e :

A burgonyát és 12  tojást miután megfőztük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A füstölt kolbászt  ugyancsak  felkarikázzuk. A tejfölt kikeverjük 3 nyers tojással. A  vöröshagymát karikára szeljük és a vajban üvegesre pirítjuk.(Ennél a műveletnél egy csipetnyi sót teszünk a hagymára, hogy a vaj ne égjen meg.)  Már csak a bacon szalonnára és egy nagy tűzálló edényre van szükségünk és  neki is láthatunk az  összeállításához.

Egy réteg burgonya után megsózzuk a sort, majd jöhet a tojás, rá a kolbász. Majd újabb sor burgonya, sózás,  tojás, bacon szalonna. Amikor ezzel megvagyunk a vajas vöröshagymát rásimítjuk a tetejére, majd erre ráöntjük a tojásos tejfölt.  Aki szereti reszelt sajttal még megszórhatja (akár füstölttel is) .

Ezután félórára be a 180 C fokos sütőbe.

Az elkészült rakott burgonyánkhoz jó étvágyat kívánok

Kata

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.