Fűszervajas süllő

Ha már a tárkonynál tartottunk ….

A süllő ízvilágát senkinek  nem kell bemutatni Viszont vannak fortélyok amivel azt még ízletesebbé tehetjük.

Fűszervajas süllő

Süllőnket, fogasunkat besóztuk, paprikás lisztbe forgatjuk majd mangalica zsírban megsütjük. (Halak sütéshez én általában a mangalica zsírt részesítem előnyben. Az mellett hogy védőkoleszterint tartalmaz, az íze sem mellékes.) Ez így is nagyon finom, de a fortély ezután következik.

Készítsünk fűszervajat, az alábbiak szerint:

Teavajat, csipetnyi fokhagyma granulátumot (reszelt fokhagymát), apróra vágott tárkonyt (vagy szárított morzsolt tárkonyt), vegetát vagy sót, és pár csepp worcestershire szószt kikeverünk, fóliában hurka formába tekerjük és a hűtőben ledermesztjük.

Tálaláskor a még forró halra fűszervaj szeleteket helyezünk és az máris az ünnepi asztal kedvelt csemegéje lesz.

Az elkészült fűszervajas süllőnkhöz jó étvágyat kívánok

Kata


Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.