Ha már a tárkonynál tartottunk ….
A süllő ízvilágát senkinek nem kell bemutatni Viszont vannak fortélyok amivel azt még ízletesebbé tehetjük.
Fűszervajas süllő
Süllőnket, fogasunkat besóztuk, paprikás lisztbe forgatjuk majd mangalica zsírban megsütjük. (Halak sütéshez én általában a mangalica zsírt részesítem előnyben. Az mellett hogy védőkoleszterint tartalmaz, az íze sem mellékes.) Ez így is nagyon finom, de a fortély ezután következik.
Készítsünk fűszervajat, az alábbiak szerint:
Teavajat, csipetnyi fokhagyma granulátumot (reszelt fokhagymát), apróra vágott tárkonyt (vagy szárított morzsolt tárkonyt), vegetát vagy sót, és pár csepp worcestershire szószt kikeverünk, fóliában hurka formába tekerjük és a hűtőben ledermesztjük.
Tálaláskor a még forró halra fűszervaj szeleteket helyezünk és az máris az ünnepi asztal kedvelt csemegéje lesz.
Az elkészült fűszervajas süllőnkhöz jó étvágyat kívánok
Kata