fogasinaploleadas
Mai névnap: Vilma

Húskuglóf, ahogy Pusi csinálja

Húskuglóf 6Úgy gondolom, hogy az alábbi receptet beküldő horgász barátom is azok táborába tartozik akik a zöldséget nagyon szeretik, csak ne kerüljön belőle sok a konyhába...  Tehát  a "Húskuglóf Pusi módra".

Hozzávalók1 kg tarja, csont nélkül;  2 csirkemell kifilézve, bőr és zsiradék nélkül; 2 pár frankfurti virsli vagy grill kolbászka; 40 dkg félhúsos bacon;  3-6 tojás (ki is hagyható, de a tojással jobban összeáll); só, bors, chilli por, csipetnyi pirospaprika; 1 evőkanálnyi liszt; 1/2 marhahúsleves kocka; 1dl víz. 

Elkészítése:
A tarját és a csirkemellet ujjnyi széles csíkokra vágom, ízlés szerint külön-külön sózom, borsozom, megszórom kevés chilliporral, majd kb. 12 óráig pihentetem.

Húskuglóf 1

A szilikon kuglóf formát a a baconnal kibélelem, úgy hogy a tetejét is be tudjam takarni. 

 

 

Húskuglóf 2

A szárazon pácolt tarjával kezdem a lerakást, majd a csirkemell, utána a töltelékárú kerül rétegekbe. Szorosan rakom, ügyelve arra hogy a bacon a helyén maradjon.

 

Húskuglóf 3

Húskuglóf 4

Amikor a töltelékárút körbeveszem húscsíkokkal, 3 tojást felütök, csipetnyi sóval összekeverek, majd a lerakott húscsíkokra öntöm. A forma oldalát  finoman paskolva segítem a tojást a hézagok kitöltésére. A maradék húscsíkokkal folytatom a  feltöltést, a tarját hagyva utoljára. Az utolsó  sor tetejére ha hézagos, újabb 3 tojást öntök.

Húskuglóf 5Ha sima a felület, 
 a kilógó szalonna csíkokkal betakarom. 180 fokon légkeveréses sütőben 30-35 percig sütöm, vagy amíg el nem kezd pirulni a teteje. Ezután kiveszem a formából, perforált (lukacsos) tányérra teszem. A formában eddig keletkezett húslevet nem használom fel. A perforált tányérra fordítva elhelyezett (tehát az eddig pirult teteje van alul) kuglófot az üvegtálas sütő-főzőmbe visszateszem, és 200 fokon 40 percig, vagy pirulásig sütöm. A most kisülő húsnedvek az üvegedényben maradnak. Ezt a húslevet még forrón a liszttel és a piros paprikával besűrítem, a vízben felengedett leveskockával összekeverem, ügyelve a sűrűségre és a simaságra. Kihűlés után szeletelem a kuglófot, és burgonyapürével vagy krokettal tálalom, a szószt kis csészében teszem mellé.

Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!  Jó étvágyat!


 

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

 

tecinfo logo

 

CILEX

Informatikai partnerünk

Weblap4U copy
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.