fogasinaploleadas
Mai névnap: Vilma

Francia ponty

Póczik Bandi instrukciói a „Francia ponty” elkészítéséhez:

- Készíts elő kb. 70–80 dkg pontyszeletet, sózd be és tedd félre,

- egy pohár ( 2 dl) tejfölt kavarj ki 2 tojás sárgájával, kevés sóval, egy csokor apróra vágott petrezselyem zölddel és tedd a hűtőbe,

- szintén a hűtőben helyezz készenlétbe 2-3 üveg Soproni Ászt, [de lehet más sör is],

- főzz meg héjában enyhén sós vízben 3 nagyobb burgonyát, majd hámozd meg,

- vajazz ki egy tepsit és karikázd bele a burgonyát, hintsd meg őrölt fűszerkeverékkel,
- rakd rá a besózott pontyszeleteket,
- morzsolj rá 7 dkg vajat és vegyes zöldséggel takard be, [ami kéznél van: zöldborsó, sárgarépa, brokkoli, bébi kukorica, bimbóskel, stb. HAGYMA NEM KELL!],
- egyenletesen kend rá a petrezselymes tejfölt,
- takard be alufóliával és az előmelegített sütőbe süsd 20 percig,

- majd fólia nélkül további 10 percig,

- vedd ki a sütőből és szórj rá 10-12 dkg reszelt sajtot, [trappistát, de jobb az ízlés szerinti „sajtreszelékkeverék” FÜSTÖLTTEL AZÉRT CSAK ÓVATOSAN!],

- olvaszd / süsd rá a sajtot, ez kb. 5 perc.

A francia ponty jó étvággyal történő elfogyasztása után küld le a várakozó Soproni Ászokat [de lehet más sör is!]; ugyanis, ha Te nem is, de a hal bizonyára ismeri a régi jó latin közmondást: Maledictus piscis in tercia aqua!  Átkozott a hal a harmadik vízben!

Tejflzs

Sajt_eltt

Francia__ponty

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

 

tecinfo logo

 

CILEX

Informatikai partnerünk

Weblap4U copy
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.