Francia ponty

Póczik Bandi instrukciói a „Francia ponty” elkészítéséhez:

- Készíts elő kb. 70–80 dkg pontyszeletet, sózd be és tedd félre,

- egy pohár ( 2 dl) tejfölt kavarj ki 2 tojás sárgájával, kevés sóval, egy csokor apróra vágott petrezselyem zölddel és tedd a hűtőbe,

- szintén a hűtőben helyezz készenlétbe 2-3 üveg Soproni Ászt, [de lehet más sör is],

- főzz meg héjában enyhén sós vízben 3 nagyobb burgonyát, majd hámozd meg,

- vajazz ki egy tepsit és karikázd bele a burgonyát, hintsd meg őrölt fűszerkeverékkel,
- rakd rá a besózott pontyszeleteket,
- morzsolj rá 7 dkg vajat és vegyes zöldséggel takard be, [ami kéznél van: zöldborsó, sárgarépa, brokkoli, bébi kukorica, bimbóskel, stb. HAGYMA NEM KELL!],
- egyenletesen kend rá a petrezselymes tejfölt,
- takard be alufóliával és az előmelegített sütőbe süsd 20 percig,

- majd fólia nélkül további 10 percig,

- vedd ki a sütőből és szórj rá 10-12 dkg reszelt sajtot, [trappistát, de jobb az ízlés szerinti „sajtreszelékkeverék” FÜSTÖLTTEL AZÉRT CSAK ÓVATOSAN!],

- olvaszd / süsd rá a sajtot, ez kb. 5 perc.

A francia ponty jó étvággyal történő elfogyasztása után küld le a várakozó Soproni Ászokat [de lehet más sör is!]; ugyanis, ha Te nem is, de a hal bizonyára ismeri a régi jó latin közmondást: Maledictus piscis in tercia aqua!  Átkozott a hal a harmadik vízben!

Tejflzs

Sajt_eltt

Francia__ponty

Instagram galéria

Veszprémi időjárás előrejelzés

Tagszervezet 250

 

id┼Сj├бr├бs masolatVIHARJELZ├ЙS

 

images copy

edc.hk.logo

Média

suly2.gif

s.sporth

reklam3

Hírlevél

captcha 

Kereskedelem

balzer

Horgász áruház

sügér horgászbolt

koke_banner

INTER-MEDÁL

feederwebshop

Feheramur copy

 

mti

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.