Bodri a kukoricában... [Keszegsütés]

bodrikEz a kép  - melyet Horváth Sándor olvasónk igencsak szűkszavúan "Ma ezeket a 'bodrikat' sütötte apám. A halak kukoricalisztbe lettek forgatva és házi disznózsírba kerültek kisütésre." szöveggel küldött be -  már szerepelt a honlap "Egy kép" rovatában. Hogy miért került most be a bográcsolóba? Mert a közelmúltban bőven volt részem több helyen keszegsütésben és sült keszeg evésben. A nem mindig kedvező tapasztalatok alapján érdemesnek tartom a "bodrik" példája nyomán két lényeges dologra felhívni a figyelmet. Az egyik a házi disznózsír, a másik a kukorica liszt használata. Én még - Gönci Gyuritól eltanulva - egy kevés zsemlyemorzsát is keverek abba a kukorica lisztbe. Persze nem "bóti" kenyérdarát, hanem enkezemmel darált zsemlye és kifli morzsát. 

<Feltéve: 2011.08.13. Frissítve: 2013.03.25.>

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.