Gasztronómiai napok Balatonszepezden

Selmi Gabi, a balatonszepezdi Arany Horog Horgász Egyesület titkára évek óta a motorja és kormányosa a már hagyományossá vált szepezdi Gasztronómiai Napoknak. Szövetségünk a már évek óta kialakult gyakorlat szerint most is külön kupa felajánlásával a halászlé főző versenybe kapcsolódott be, amely verseny immár a hatodik (és ez évben a harmadik ösznépi bográcsozás) volt. Versenyző csapatot most nem neveztünk, de a zsűri teljes egészében "BBHSZ-es" horgászokból állt. Selmi Gábor zsűri elnök mellett Kárász Miklós a Balatonalmádi Sporthorgász Horgászegyesületet, Puskás István a Lesence Horgász Egyesületet képviselte. A zsűri szekundási feladatát pedig Kutasi Iván a Bauxit Horgász Egyesület elnökeként látta el. A nem kis viadalt produkáló verseny győztesei részére a díjakat Balatonszepezd polgármestere Márton József és a Szövetség elnöke, dr. Táncsics Aladár adta át.

A július 23-i eseményről a Zánka TV bő félórás műsort sugárzott, amely utólag INNEN is megnézhető.

A tv felvétel is bizonyítja, hogy igen jó hangulatú bográcsozásban volt része minden versenyzőnek, minden kiváncsiskodónak és látogatónak, minden vendégnek. Nem csoda, hogy már ott helyszínen magánemberenként két "nagybográccsall" mi is beneveztünk a soronkövetkező ezévi nagyedik szabadtéri főzésre, az I. Szepezdi Lecsófesztiválra. Ahogy ezen elhatározásunkat barátainknak is elmeséltük, úgy növekedett az érdeklődés, a versenyzési kedv, de leginkább egy cicoma mentes, igazian családias közös főzésen való részvételre való igény. Így lett a két bográcsból négy bogrács, a négy bogrács köré pedig tíz hagymahámoró, paprika és paradicsom szeletelő és egyébb titkos recepturák titoknokaként tíz lelkes versenyző. (Szó ami szó, ez a szaporodás nem volt előnytelen, mivel a versenyben végül is öt bogrács vett részt.)

Az alábbi képre való katintással ízelítőnek megtekinthetők a helyszínen készült fotók:

alt
Lecsófesztivál Balatonszepezden
[2011. augusztus 6.]

Természetesen a Zánka TV. stábja ezúttal sem tétlenkedett, nagy szorgalomal örökítették meg a Lecsófesztiválon való történéseket és tették fel kiváncsi kérdéseiket. Az időközben már sugárzott riport INNEN is elérhető.

< Feltéve: 2011.08.08. Frissítve: 2013.03.25. >

 

Mai névnap: Vanda, Paula

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.