Halgombócos halászlé [Bözsétől, Felsőörs]

Ahány ház, annyi szokás. Ez a régi jó közmondás jutott eszembe a veszprémi CIVIL Napon amikor sorra megnéztem mi rotyog, forr, zubog abban a tizennégy bográcsban. Az alapanyag mindnél azonos volt, de már korán meglátszott, hogy itt az egység a különbözőségben van.

Az egyik különösen meglepett, mert halászlé ügyben ilyet még nem láttam. Nézzünk csak bele együtt a bográcsba...

civilnapverseny_277.jpg

Láss csudát, ezek bizony gombócok.  Gombóc a halászlében! (Egyeseknek már semmi sem szent? Hová jutott ez a világ !)

A sok sopánkodás helyett persze kikunyeráltam egy kis kóstolót és nekem ízlett. Ahogy elnéztem, másoknak is – nagyon. Hamar kiürült ez a bogrács...

Ezekután naná, hogy elkunyeráltam Bözsétől a receptet...

Bözse halgombócos halászléje

„Készülhet pontyból, balinból vagy akár vegyesen mindkettőből. A halat kifilézzük, ledaráljuk, a darálást legalább háromszor végezzük el, hogy minél kevesebb szálka maradjon egyben. A továbbiakban úgy járunk el mint a töltött paprika készítésénél: a hal mennyiségének megfelelő számú tojást, félig főtt rizst (zacskós a legegyszerűbb), zsemlemorzsát, sót, pirospaprikát, őrölt borsot, teszünk a ledarált halhoz. Jól összedolgozzuk, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle (kb. ping-pong labda nagyságúakat) és mielőtt teljesen késznek nyilvánítanánk a halászlevünket, belehelyezzük a gombócokat, készre főzzük. Ez utóbbi nem vesz túl sok időt igénybe, hamar megfölnek."

<Feltéve: 2008.08.03. Frissítve: 2013.03.25.>

Mai névnap: Vanda, Paula

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.