Fokhagymás balin

Vagy negyvenöt éve olvastam a "Magyar horgászat kézikönyve" 1953/4/5 ? évi kiadásában "fokhagymás balint", azóta is az egyik kedvencem. Nemcsak megsütöm hanem lelkesen mesélem a receptet, adom át másoknak. (Néha észreveszem, hogy megsomolyognak érte, biztosan sokadszor hallják..)  Ha már annyit beszéltem róla, ideje írásban is közre adnom- gondoltam a legutóbbi szenteste napján az ünnepi menü elkészítése során -  és csináltam fotókat.

Miért ez a kedvenc? Mert finom és kevés vele a macera. A balint megirdalom, kívül - belül alaposan bedörzsölöm fokhagymakrémmel. Néhány mélyebb vágásba húsos szalonna szeleteket rakok és írány a már forró sütő. 

A krém! Sok-sok (és még néhány gerezd) zúzott fokhagyma, sóval és olajjal kb. tejfölsürűségűre alaposan kikeverve. Vigyázat, a makóinak árúsított kinai fokhagyma nem jó, megkeseredik. 

Sütés előtt:


Balin sütő előtt

Megsütve:

 

Balin sötő után

 

[A falapocskák a valamikori recept "lehántolt kérgű ficfa vesszőit" helyettesítik. Így nem ragad le a hal, sütés közben akár forgatható is.]

Instagram galéria

Veszprémi időjárás előrejelzés

Tagszervezet 250

 

id┼Сj├бr├бs masolatVIHARJELZ├ЙS

 

images copy

edc.hk.logo

Média

suly2.gif

s.sporth

reklam3

Hírlevél

captcha 

Kereskedelem

balzer

Horgász áruház

sügér horgászbolt

koke_banner

INTER-MEDÁL

feederwebshop

Feheramur copy

 

mti

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.