fogasinaploleadas
Mai névnap: Vilma

Fokhagymás balin

Vagy negyvenöt éve olvastam a "Magyar horgászat kézikönyve" 1953/4/5 ? évi kiadásában "fokhagymás balint", azóta is az egyik kedvencem. Nemcsak megsütöm hanem lelkesen mesélem a receptet, adom át másoknak. (Néha észreveszem, hogy megsomolyognak érte, biztosan sokadszor hallják..)  Ha már annyit beszéltem róla, ideje írásban is közre adnom- gondoltam a legutóbbi szenteste napján az ünnepi menü elkészítése során -  és csináltam fotókat.

Miért ez a kedvenc? Mert finom és kevés vele a macera. A balint megirdalom, kívül - belül alaposan bedörzsölöm fokhagymakrémmel. Néhány mélyebb vágásba húsos szalonna szeleteket rakok és írány a már forró sütő. 

A krém! Sok-sok (és még néhány gerezd) zúzott fokhagyma, sóval és olajjal kb. tejfölsürűségűre alaposan kikeverve. Vigyázat, a makóinak árúsított kinai fokhagyma nem jó, megkeseredik. 

Sütés előtt:


Balin sütő előtt

Megsütve:

 

Balin sötő után

 

[A falapocskák a valamikori recept "lehántolt kérgű ficfa vesszőit" helyettesítik. Így nem ragad le a hal, sütés közben akár forgatható is.]

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

 

tecinfo logo

 

CILEX

Informatikai partnerünk

Weblap4U copy
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.