Fokhagymás balin

Vagy negyvenöt éve olvastam a "Magyar horgászat kézikönyve" 1953/4/5 ? évi kiadásában "fokhagymás balint", azóta is az egyik kedvencem. Nemcsak megsütöm hanem lelkesen mesélem a receptet, adom át másoknak. (Néha észreveszem, hogy megsomolyognak érte, biztosan sokadszor hallják..)  Ha már annyit beszéltem róla, ideje írásban is közre adnom- gondoltam a legutóbbi szenteste napján az ünnepi menü elkészítése során -  és csináltam fotókat.

Miért ez a kedvenc? Mert finom és kevés vele a macera. A balint megirdalom, kívül - belül alaposan bedörzsölöm fokhagymakrémmel. Néhány mélyebb vágásba húsos szalonna szeleteket rakok és írány a már forró sütő. 

A krém! Sok-sok (és még néhány gerezd) zúzott fokhagyma, sóval és olajjal kb. tejfölsürűségűre alaposan kikeverve. Vigyázat, a makóinak árúsított kinai fokhagyma nem jó, megkeseredik. 

Sütés előtt:


Balin sütő előtt

Megsütve:

 

Balin sötő után

 

[A falapocskák a valamikori recept "lehántolt kérgű ficfa vesszőit" helyettesítik. Így nem ragad le a hal, sütés közben akár forgatható is.]

Mai névnap: Vanda, Paula

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.