fogasinaploleadas
Mai névnap: Vilma

Zoli halkrémje

Régóta őrzöm az S II Horgász Tavak egyik halőrének alábbi receptjét, mindig várva a hozzávaló fényképet.  A kép máig nem készült el, igaz maga a mű képi megjelenése se sokban különbözne egy májkrémes szendvicsétől.. Tehát marad Tóth Zoltán receptje, fénykép nélkül..

HalkrémSzendvics

H o z z á v a l ó k :

-         másfél kilogramm tisztított hal, fej nélkül,

-                  3 db közepes vörös hagyma,

-                 foghagyma ízlés szerint,

-                2 teáskanál ételízesítő,

-                ízlés szerint babérlevél, őrölt kömény, egész fekete bors,

-        3 dl étolaj,

-                no és egy megfelelő méretű kukta edény.

 E l k é s z í t é s e :

Minden hozzávaló bele a kuktába és ott igen alaposan összefőzni/összepárolni. (Zoli ezt az időt több órában jelölte meg. Ezt én némileg csökkentettem, de a hangsúly az „igen alaposan” jelzős szerkezeten maradt!)

A főzés/párolás befejeztével amikor a halpép kicsit visszahűlt, már csak a botturmixal való átdolgozás és az ízlés szerinti után ízesítés van hátra, amennyiben ez utóbbira szükség van. Ennyi és máris kenhető a halkrém, friss kenyérre,  pirított rozskenyérre, mindenki kenheti a saját kedvenc kenyerére. És nagyon finom...

Még egy fontos, gyakorlati megjegyzés. Ez a recept a fűszerezés tekintetében csak  egy a rengeteg lehetőség közül, mindenki kísérletezhet bátran. Ráadásul ahány féle a hal , annyiféle az íz. Vegyes halnál mindez hatványozottan....

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

 

tecinfo logo

 

CILEX

Informatikai partnerünk

Weblap4U copy
Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.