Zoli halkrémje

Régóta őrzöm az S II Horgász Tavak egyik halőrének alábbi receptjét, mindig várva a hozzávaló fényképet.  A kép máig nem készült el, igaz maga a mű képi megjelenése se sokban különbözne egy májkrémes szendvicsétől.. Tehát marad Tóth Zoltán receptje, fénykép nélkül..

HalkrémSzendvics

H o z z á v a l ó k :

-         másfél kilogramm tisztított hal, fej nélkül,

-                  3 db közepes vörös hagyma,

-                 foghagyma ízlés szerint,

-                2 teáskanál ételízesítő,

-                ízlés szerint babérlevél, őrölt kömény, egész fekete bors,

-        3 dl étolaj,

-                no és egy megfelelő méretű kukta edény.

 E l k é s z í t é s e :

Minden hozzávaló bele a kuktába és ott igen alaposan összefőzni/összepárolni. (Zoli ezt az időt több órában jelölte meg. Ezt én némileg csökkentettem, de a hangsúly az „igen alaposan” jelzős szerkezeten maradt!)

A főzés/párolás befejeztével amikor a halpép kicsit visszahűlt, már csak a botturmixal való átdolgozás és az ízlés szerinti után ízesítés van hátra, amennyiben ez utóbbira szükség van. Ennyi és máris kenhető a halkrém, friss kenyérre,  pirított rozskenyérre, mindenki kenheti a saját kedvenc kenyerére. És nagyon finom...

Még egy fontos, gyakorlati megjegyzés. Ez a recept a fűszerezés tekintetében csak  egy a rengeteg lehetőség közül, mindenki kísérletezhet bátran. Ráadásul ahány féle a hal , annyiféle az íz. Vegyes halnál mindez hatványozottan....

Mai névnap: Vanda, Paula

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.