Egy levél kapcsán a horgászattal járó veszélyekről

Macska-halSzó ami szó, vannak cégek, ahonnan nem szeretek levelet kapni. Első helyen szerepelnek azok, amelyeknek levele nem örömhírt hanem ejnye - bejnyét tartalmaz. Nem hoz, hanem visz.. (Vas megyéből tértivevényes küldemény a tarot kártya szerint se a boldogság forrása...) Ezt követő csoport a számlás leveleké. Szó se róla, jogosak, csak sok van belőlük. Ha legalább olvashatók, pontosabban érthetőek lennének, de ez ugye csak álmaink kívánsága lehet. A harmadik csoprt az utálatos küldeményeké, a reklámnak se jó kéretlen szemété. Ennek áradata szinte megállíthatatlan, tele velük a postaládám. Az is amelyik a falon van és a másik, a virtuális is.

A levél amelynek kapcsán most pötyögtetek a gépen, a második csoprtbeli e-on -tól érkezett, annak is a Székesfehérvár-i Hálózati Régiójától. Igaz, ebben nem számla van hanem levél. Horgászvezetőnek címezve, horgász témában. Szó se róla meglepődtem a bevezető mondaton,"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Megkezdődött a horgász szezon." Hó- hó amperfelelősök, ezt aztán nálunk senki se tudja jobban, meg hát mikor kezdődik az a pecaszezon? Kinek ekkor, kinek akkor... No lássuk, azaz olvassuk csak tovább.  Tovább olvastam, és kiderült, az e-on  arra hívta fel figyelmünket, hogy az egyik horgász tavunk (pontos név, hely és hrsz) körzetében erősáramú légvezeték található. Ezt követően a levél szakszerűen, öszegezve taglalja a karbon szálas horgászbotok használatával járó kockázatokat, veszélyhelyzeteket  villamos vezetékek közelében, vagy viharos, villámlásos időben.

Nekem /nekünk/ öreg sporiknak nem mond újat mindez, hiszen mi ezt már tudjuk, vigyázunk. De mindenki ismeri-e ezeket a veszélyeket és tud ellenük védekezni? A most vagy a közelmúltban vizsgázott friss pecás is? Az ifi, a gyerek horgász is? Gyakorlatilag lezárult a tavaszi közgyűlési időszak. Sok helyen jártam, sok mindenről hallottam, de - most visszagondolva - erről a veszélyhelyzetről bizony egy szót se. Kis kihagyással, és lényegesen szigorúbb feltételekkel új szabályok szerint folytatódik a vizsgáztatás, de hirtelenjében nem jut eszembe van-e ilyen kérdés a megtanulandók között. A gyerekekkel való foglalkozás majd minden horgászvezetőnek, horgász szervezetnek szívügye. Sok mindenre oktatjuk a kispecásokat, de vajon elmondtuk már elégszer nekik, hogy a pecabot nem mindig barát, az ellenség, sőt halálos gyilkos is lehet..

Hát, vannak kétségeim. Ide is irom az e-on  levélből a legfontosabbat, amit ugye már jól tudunk, de mégse mindenki és ezért időnként nagy a baj, megtörténhet és megtörténik a tragédia.

"Annak ellenére, hogy a horgászbot gyártók a markolati részre festett jelekkel felhívják a horgászok figyelmét a villamos hálozat közelében és zivatar idején (villámlás) történő használat veszélyeire, úgy érezzük, nem árt hangsúlyozni, hogy a horgászok az ilyen fajta  <karbon szálas> botok használata esetén nem csak a vezeték érintése, henem megközelítése esetén is kerülhetnek életveszélyes helyzetbe, szenvedhetnek áramütést."

Az e-on  levél végül megköszönte a felvilágosító munkájukhoz nyujtandó közreműködésünket és segítségünket. Mi pedig megköszönjük az E-ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt Székesfehérvári Régió felelős  vezetőinek, hogy körültekintően végzik munkájukat.

Figyeljünk oda, és minden alkalmat kihasználva mondjuk közösen az "amperfelelősökkel" is és természetesen mondjuk, tanítsuk a helyes magatartásra külön is azokat akiknek erre szükségük van. Így az e-on   levél zárósorával élve {jcomments on}bízhatunk benne, hogy  az idei horgászati idény problémamentesen, és mindenki számára biztonságban telhet majd el.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Instagram galéria

Veszprémi időjárás előrejelzés

Tagszervezet 250

 

id┼Сj├бr├бs masolatVIHARJELZ├ЙS

 

images copy

edc.hk.logo

Média

suly2.gif

s.sporth

reklam3

Hírlevél

captcha 

Kereskedelem

balzer

Horgász áruház

sügér horgászbolt

koke_banner

INTER-MEDÁL

feederwebshop

Feheramur copy

 

mti

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.