Rakott burgonya Kata módra

A megmaradó főt tojások okán sokan kimondott húsvéti éteknek tartják a rakott burgonyát. Igaz még a húsvét kicsit várat magára de úgy gondolom, hogy a tojásos - krumplis ételeknek mindig szezonja van. Egyszerűen elkészíthető, sokak által kedvelt étkek.  Ami miatt közzéteszem az én receptemet,  az a bizonyítási szándék, hogy egyszerű dolgokkal is „fel lehet dobni" egy-egy régi, nagymamától tanult  receptet. A mennyiség nyolc személyt céloz, ha már az ember barátoknak főz...

 

Rakott burgonya Kata módra

H o z z á v a l ó k :

- 2 kg burgonyarakott_burgonya- 15 db tojás
- egy szál füstölt kolbász
- 10 szelet bacon szalonna
- 2 doboz tejföl
- 5 dkg tea vaj
- 3-4 fej vörös hagyma
- reszelt sajt ízlés szerint

No és persze a só …

E l k é s z í t é s e :

A burgonyát és 12  tojást miután megfőztük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A füstölt kolbászt  ugyancsak  felkarikázzuk. A tejfölt kikeverjük 3 nyers tojással. A  vöröshagymát karikára szeljük és a vajban üvegesre pirítjuk.(Ennél a műveletnél egy csipetnyi sót teszünk a hagymára, hogy a vaj ne égjen meg.)  Már csak a bacon szalonnára és egy nagy tűzálló edényre van szükségünk és  neki is láthatunk az  összeállításához.

Egy réteg burgonya után megsózzuk a sort, majd jöhet a tojás, rá a kolbász. Majd újabb sor burgonya, sózás,  tojás, bacon szalonna. Amikor ezzel megvagyunk a vajas vöröshagymát rásimítjuk a tetejére, majd erre ráöntjük a tojásos tejfölt.  Aki szereti reszelt sajttal még megszórhatja (akár füstölttel is) .

Ezután félórára be a 180 C fokos sütőbe.

Az elkészült rakott burgonyánkhoz jó étvágyat kívánok

Kata

Mai névnap: Vince, Artúr

Hírlevél

Please enable the javascript to submit this form


id┼Сj├бr├бs masolat

Instagram

KATTINTS IDE IS..

 MAHOR

Sikeres

Balzer logo

suger logo 

koke_banner

Horgász áruház

Weblap4U copy

tecinfo logo

 

CILEX

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.