JELENTKEZÉS HORGÁSZVIZSGÁRA!

Ma 2020. június 01. hétfő,  Tünde
napja van.

Tárkonyos halleves Kata módra

Kedves Sporttársak, Kedves Látogatók!

Lassan itt a karácsony, a meghittség, a szeretet ünnepe. Ebből kifolyólag  ne feledjük a szenteste egyik legkedveltebb ételét, a halat. Az idei évben szeretnék hozzájárulni a karácsonyi vacsora menüjéhez, ha megengedi a kedves olvasó. Azt gondolom a halászlék ideje lejáróban van, ezért egy kis színt szeretnék vinni (Vagy talán elvenni?) a hal lé elkészítésébe. Az én levesem egy tárkonyos halragus leves, ami - reményeim szerint - nem csak az ínyenceknek okoz gasztronómiai élvezetet.


Tárkonyos halleves Kata módra

tarkhallevesH o z z á v a l ó k :

- kb. 4 kg ponty,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 - 4 db fiatal vargánya (szárított), vagy 10 db csiperke,
- 4 db sárgarépa, felkockázva,
- 2 db fehérrépa, felkockázva,
- 50 dkg cukorborsó,
- 1 evőkanál tárkony,
- 4 dl főző tejszín,
- 1 evőkanál liszt.
- kevés (mangalica) zsír vagy olaj

No és ne feledjük a sót...

E l k é s z í t é s e :

Lehetőleg méretes pontyot válaszunk ki a leves elkészítéséhez amit előtte kifiléztünk és apró kockákra vágtunk. Két fej vöröshagymát felkockázunk majd zsiradékon üvegesre pirítunk. A  megmaradt húsos halcsontokból alaplét főzünk. Az elkészült alaplét szűrőkanálon átszűrjük, de nem passzírozzuk, hogy a szálkák ne kerüljenek a levesbe. Ezután a szűrt alapléhez hozzá adjuk a gombát (én személy szerint vargányával szoktam készíteni), a cukorborsót, a kockázott sárgarépát, illetve fehérrépát, és egy evőkanál tárkonyt, és sózzuk ízlés szerint. (Aki megszokta, használhat ételízesítőt is, pl. vegetát.) Megvárjuk amíg az összetevők lassú tűzön megfőlnek és az ízek összeérnek. Ezek után csak annyi dolgunk van, hogy a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel, és besűrítjük a levest. amelyet legvégül összeforralunk a halkockákkal. A kockázott pontyhúsnak elég néhány perc forralás! Ha van friss fűszerünk, akkor tálaláskor vágott tárkonnyal a levest meghintjük.

Elkészült levesünkhöz jó étvágyat kívánok

KataInstagram galéria

 

 

id┼Сj├бr├бs masolatVIHARJELZ├ЙS

 

 

Média

 MAHOR

Sikeres

 

 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.